Hout heeft meer voordelen dan u dacht!

Waarom hout

Hout wordt al vele eeuwen toegepast als bouwmateriaal. Ook kozijnen, ramen en deuren worden als sinds mensenheugenis gemaakt van hout.

Hout heeft zich door de eeuwen heen bewezen duurzaam en betrouwbaar te zijn. Of het nu om duurzaamheid, milieubelasting of uitstraling gaat, hout heeft duidelijke voordelen ten opzichte van alle andere gebruikte materialen.

Milieuvriendelijk

Hout is hernieuwbaar, milieuvriendelijk en vrijwel CO2-neutraal. Daarnaast kan het nog worden hergebruikt in andere producten en tot slot als grondstof voor groene energie worden ingezet.

Veilig

Hout in kozijnen heeft een hoge brandveiligheid. Door het lage warmtegeleidende verwogen en de verkoling van het oppervlak wordt de brand vertraagd.

Isolerend

Door de unieke celstructuur van het hout heeft het zeer goede isolerende eigenschappen. Deze is bijvoorbeeld 15 keer beter dan beton, 400 keer beter dan staal en 1770 keer beter dan aluminium.

Onderhoudbaar

Hout is goed te onderhouden. Kleuren kunnen bijvoorbeeld op ieder moment worden aangepast. Beschadigingen kunnen bovendien ook eenvoudig worden bijgewerkt.

Veelzijdig

Hout is zeer veelzijdig als het op ontwerpvrijheid aankomt. Vrijwel alle details kunnen gemaakt worden. Of het nu gaat om historische details of moderne profileringen.

Uitstraling

Tenslotte is hout gewoon mooi. Houten kozijnen, ramen en deuren geven een warme uitstraling.